Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019

Char Man

Char Man


Η ταινία Char Man, είναι ένα found footage/τρόμου που κυκλοφόρησε το 2019. Τρεις φίλοι, ο ηλίθιος, ο πανηλίθιος και ο ηλίθιος πίσω από την κάμερα, αποφασίζουν να γυρίσουν ένα ψευδό ντοκιμαντέρ που αφορά έναν αστικό μύθο περί βρικόλακα στην περιοχή του Οχάιο (νομίζω). Στην προσπάθεια να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες για τον βρικόλακα, μαθαίνουν για έναν πρόσφατο μύθο, αυτόν του Char Man ο οποίος θα τους στοιχειώσει. Διαβάστε παρακάτω πως η ταινία παρουσιάζει το σενάριο και πως αυτό καταλήγει. SPOILERS.


“Το 2018 ξεσπάει μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Los Angeles. Ο εμπρηστής, δεν συνελήφθη ποτέ. Η πυροσβεστική στην προσπάθεια εκκαθάρισης της περιοχής, ανακαλύπτει έναν σκληρό δίσκο με το περιεχόμενο που εμείς βλέπουμε στην ταινία στην οποία οι πρωταγωνιστές ερευνούν τον μύθο του βρικόλακα αλλά καταλήγουνε στον Char Man ο οποίος στην αρχή είναι ένας τύπος αλλά μετά είναι ένα παιδί αλλά πιο μετά είναι τελικά τρία παιδιά και στο τέλος είναι ένας από τους πρωταγωνιστές” Mind Blowing! Αν καταλάβατε κάτι γράψτε το κάτω στα σχόλια σας παρακαλώ.

Ο τρόμος!
Το είχα ξαναγράψει εδώ, ότι οι καλές ταινίες found footage προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία στον θεατή. Οι κακές όμως είναι σαν να σου πέφτει το σαπούνι στο μπάνιο της φυλακής. Η ταινία Char Man είναι από αυτές τις φτηνιάρικες και πρόχειρες ταινίες όπου μπορεί να γυρίσει ο καθένας μας. Για να καταλάβετε το πόσο φτηνιάρικη είναι, έχει γυριστεί εξολοκλήρου με smartphones & tablet. Οι τρεις και μόνο χαρακτήρες που βλέπουμε σχεδόν σε ολόκληρη την ταινία, δεν πείθουν από πλευράς υποκριτικής ικανότητας. Στην προσπάθεια τους να φανούνρεαλιστικοίμπροστά από τις κάμερες, μοιάζουν σαν να βγήκαν από επιθεώρηση του Σεφερλή με κάθε σκηνή να είναι χειρότερη από την άλλη. Το σενάριο είναι ότι να ναι. Η δράση και ο ρυθμός της ταινίας είναι ένα μπάχαλο. Περισσότερο τρόμο θα βρείτε σε ταινία του Παπακαλιάτη παρά στο Char Man. Βαριέμαι να γράψω κάτι άλλο για αυτή την μαλακία, είναι τόσο κακή που πρέπει να την δείτε.

Βαθμολογία 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου