Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019

Η Ιστορία του χειρουργού


Η Ιστορία του χειρουργού
Jeanne Parker Dixon


Η Ιστορία του χειρουργού του Jeanne Parker Dixon που γράφτηκε το 1988, είναι μια μικρή νουβέλα των 90 σχεδόν σελίδων, όπου μέσα σε αυτές τις λίγες σελίδες, παρουσιάζεται μια από της πιο φρικιαστικές ιστορίες που γράφτηκαν ποτέ.


Βρισκόμαστε στο Λονδίνο του 19ου αιώνα, όπου σε μια συνάθροιση γιατρών, ο χειρουργός Τόμπι διηγείται μια ιστορία που βίωσε στα νιάτα του και θα (σας) τον σημαδέψει για το υπόλοιπο της ζωής του (σας). Στις κακόφημες συνοικίες του Λονδίνου, ο Τόμπι συναντά τυχαία την Πολέτ, μια ακρωτηριασμένη αλλά όμορφη γυναίκα όπου όχι μόνο δεν αισθάνεται άσχημα για την αναπηρία της αλλά την επιδιώκει κιόλας. Η Πολέτ γεννήθηκε χωρίς την ικανότητα να αισθάνεται πόνο και λόγω φτώχειας, στο τοπικό θέατρο παρουσιάζει ένα ακραίο νούμερο όπου σε κάθε παράσταση ακρωτηριάζει κάποιο μέλος του σώματος της. Ο γιατρός Τόμπι όχι μόνο εντυπωσιάζετε από το συγκεκριμένο θέαμα αλλά ερωτεύεται την Πολέτ όπου αναπτύσσουν μια διεστραμμένη ερωτική και επαγγελματική σχέση, με την Πολέτ στα χέρια πλέον του εραστή αλλά και προσωπικού της χειρουργού, ανακαλύπτουν μαζί και ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια αντοχής ενός ακρωτηριασμένου σώματος.

Η ατμόσφαιρα του βιβλίου είναι καθηλωτική. Η γοτθική ατμόσφαιρα, η πάρα πολλή καλή γραφή αλλά και μετάφραση, θα σας δημιουργήσουν φρικιαστικές εικόνες που δεν θα ξεχάσετε ποτέ για το υπόλοιπο της ζωής σας. Αν και στην ιστορία χρησιμοποιούνται αρκετές αληθινές επιστημονικές ορολογίες, η υπερβολή και η φαντασία του συγγραφέα είναι που κάνουν την συγκεκριμένη νουβέλα ένα από τα πιο ακραία διηγήματα που γράφτηκαν ποτέ. Αν είστε από αυτούς που ακόμα ασχολούνται με το ξεχασμένο άθλημα ανάγνωσης βιβλίων, πιάστε στα χέρια σας το συγκεκριμένο και κάντε ένα πείραμα με τον εαυτό σας. Πριν ξεκινήσετε την ανάγνωση, φάτε καλά, πιείτε και κάνα δυο μπύρες και προσπαθήστε μετά να τα κρατήσετε στο στομάχι σας. Άντε βρε, καλή διασκέδαση.

 Βαθμολογία 9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου