Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Hell House LLC


Hell House LLC


Το 2009, στα περίχωρα της Νέας Υόρκης, ανοίγει για το κοινό της πόρτες του το Hell House LLC. Ένα ‘’σπίτι τρόμου’’ που προσφέρει άφθονο ποτό και πολλά τρομάγματα. Λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια, ανασύρονται 15 νεκροί άνθρωποι μέσα από αυτό χωρίς καμία λογική εξήγηση για το πως πέθαναν. Πέντε χρόνια αργότερα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μαρτυρίες επιζώντων αλλά και οπτικοακουστικό υλικό από την καταραμένη εκείνη βραδιά.


Όπως καταλάβατε, το Hell House LLC είναι μια found footage ταινία και ο θεός βοηθός. Η ταινία ακολουθεί μια παρέα φίλων αλλά και συνεργατών, οι οποίοι έχουν επενδύσει χρήμα στην ανακαίνιση ενός παλαιού, εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου, στο να το μετατρέψουν σε σπίτι τρόμου ώστε να προσελκύσουν κόσμο στο ερχόμενο halloween. Η λογική στο ότι η όλη διαδικασία κινηματογραφείτε είναι ότι, θα χρειαστούν υλικό για την ιστοσελίδα τους, καθώς σκέφτονται να προωθήσουν και να επεκτείνουν την δουλειά τους στο άμεσο μέλλον. Το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, περιττώματα ανθρώπων και ζώων, σύριγγες και πεταμένα προφυλακτικά αλλά και αρκετά ανίερα σύμβολα, διακοσμούν τους τοίχους και τα πατώματα του. 

Το συνεργείο γεμάτο ενέργεια και ενθουσιασμό, ξεκινά την μερική ανακαίνιση και τρομακτική διακόσμηση του χώρου, Έχουν στην διάθεση τους κάτι παραπάνω από δυο εβδομάδες για να ολοκληρώσουν τις εργασίες που χρειάζονται. Οι χαρακτήρες και οι προσωπικότητες των πρωταγωνιστών είναι κλισέ και τους έχουμε δει σε εκατοντάδες άλλες ταινίες. Ο σοβαρός και εργατικός, η χαζογκόμενα, ο μαστούρης, ο τρελάρας πλακατζής κτλ. Το πιάσατε το νόημα. Το καλό είναι ότι κανένας δεν είναι εκνευριστικός και η ανάπτυξη χαρακτήρων δεν κουράζει αλλά ούτε και προσφέρει τίποτα παραπάνω, πέρα από επιπλέον χρόνο στην ταινία. Με τις μέρες να περνάνε και τις εργασίες να ολοκληρώνονται, περίεργα και ανεξήγητα φαινόμενα αρχίζουν να λαμβάνουν μέρος μέσα στο ξενοδοχείο. Φωνές, ουρλιαχτά αλλά και μετακίνηση των διαφόρων διακοσμητικών στοιχείων από την μια θέση στην άλλη, προβληματίζουν ολόκληρη την παρέα. Όσο περνάνε οι μέρες τα φαινόμενα αυτά γίνονται όλο και πιο έντονα με αποτέλεσμα να υπάρχουν τριβές και διαφωνίες ανάμεσα στην ομάδα. Λίγες μέρες πριν την έναρξη του ξενοδοχείου, παίρνουν το ρίσκο να συνεχίσουν. 

Η κλιμάκωση της δράσης και του μυστηρίου στο Hell House LLC είναι αρκετά καλή. Έχει αρκετές τρομακτικές στιγμές, χωρίς ξαφνιάσματα και φτηνιάρικες βλακείες και η υποκριτική ικανότητα σχεδόν όλων των πρωταγωνιστών για ταινία του είδους είναι ικανοποιητική. Η ατμόσφαιρα της ταινίας είναι πάρα πολύ καλή και σε αυτό βοηθάει το ίδιο το ξενοδοχείο με την περίεργη διαβάθμιση του χώρου, η τρομακτική διακόσμηση και ο σωστός και λογικός φωτισμός καθώς πρόκειται για μια ‘’ατραξιόν’’ και όχι για κινηματογραφικό σκηνικό. Η κάμερα, είναι η κλασσική κάμερα σε found footage ταινία, χωρίς πολλά πέρα δώθε όμως που προκαλούν ναυτία. Υπερβολή σε βαθμό που κουράζουν είναι οι παραμορφώσεις και το ‘’πιξέλιασμα’’ ορισμένες φορές της κάμερας. Φαίνεται ότι είναι τεχνητό, εκτός τόπου και χρόνου και δεν πείθει κανένα. Ικανοποιητικό και το τέλος της ταινίας, με μπόλικη δράση και αρκετά καλές στιγμές γεμάτες υπερβολή και ‘’σφηνάκια’’ τρόμου.

Το είδος των found footage ταινιών, είναι ένας λάκος με περιττώματα και σκουπίδια. Το Hell House LLC είναι μια απλή ιδέα που εκτελέστηκε σωστά, κάνοντας το να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ερασιτεχνικές προσπάθειες που υπάρχουν εκεί έξω.

Βαθμολογία 7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου