Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Legends of Aethereus-Η πόλη

Legends of Aethereus

Ξεκινώντας το παιχνίδι δεν δημιουργείτε τον χαρακτήρα όπως γίνεται σε άλλα rpg, αλλά επιλέγετε μέσα από δυο διαθέσιμες φυλές/Guilds, τους Inventors και Officers, όπου καθορίζουν την κλάσει του ήρωα σας. Οι Inventors είναι ένα guild όπου χρησιμοποιούν την μηχανική τεχνολογία προς όφελος τους, κάτι σαν τους αντίστοιχους engineers σε άλλα παιχνίδια, με βόμβες, νάρκες, ντουφέκια και άλλα μηχανικά κατασκευάσματα να περιλαμβάνονται στο πλούσιο οπλοστάσιο τους. Οι Officers από την άλλη, είναι οι κλασικοί melee μαχητές με σπαθιά και ασπίδες. 

Τα Guilds

Αφού επιλέξετε το guild με το οποίο θέλετε να πορευθείτε, το ξεκίνημα του παιχνιδιού θα σας βρει στο λιμάνι της πόλης της οποίας το όνομα μου διαφεύγει και αυτό είναι ένα από τα ''προβλήματα'' του παιχνιδιού για τα οποία θα γράψω παρακάτω. Η κεντρική αυτή πόλη λειτουργεί σαν hub, σαν κεντρικός σταθμός όπου μπορείτε να επιλέξετε αποστολές από NPC's, να κάνετε αγοραπωλησίες, να αξιοποιήσετε τους μηχανισμούς crafting αλλά και να περάσετε ένα ήσυχο απόγευμα στο σπίτι σας. Ναι στο Legends of Aethereus, υπάρχει μηχανισμός housing όπως σε αντίστοιχα mmorpg παιχνίδια. Μέσα από την οικία σας θα μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με την πορεία του χαρακτήρα σας και τα κατορθώματα του, να ενημερωθείτε για τα achievements, να απολαύσετε το πορτραίτο σας που διακοσμεί τον τοίχο σας και προσαρμόζεται ανάλογα με την πανοπλία και το όπλο σας σε πραγματικό χρόνο αλλά και να διακοσμήσετε τα banners της πόλης όπως εσείς θέλετε !

Κοιτώντας την πόλη απο το λιμάνη.

ΕΓΩ!

 Η διακόσμηση της πόλης δεν περιορίζεται μόνο στα banners αλλά μπορείτε να φτιάξετε και αγάλματα, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά όπως χαλκός, μάρμαρο και άλλα, με τις επιλογές των μνημείων να είναι αρκετές, περιλαμβάνοντας από άγρια ζώα που συναντάτε στις αποστολές έως και εσάς τους ίδιους. Όλα αυτά βέβαια δεν επηρεάζουν το gameplay, απλά δίνουν την εντύπωση ότι ''αυτή η πόλη μου ανήκει''. Αν και η πόλη δεν μπορώ να πω ότι σφύζει από ζωή, αισθητικά τουλάχιστον έχει γίνει καλή δουλειά .

Και πάλι ΕΓΩ!
Αν και υπάρχει η κεντρική αγορά στην πόλη, με μαγαζιά και πάγκους να γεμίζουν τους δρόμους, τα διαθέσιμα σε εσάς για αγοραπωλησίες είναι μόνο δυο, ο κλασικός merchant στο κέντρο της πλατείας και ο blacksmith  στο λιμάνι, όπου όχι μόνο μπορείτε να αγοράζεται υλικά από αυτόν αλλά και να κάνετε crafting. Αν και υπάρχουν npc's που περιφέρονται ή στέκονται σε ένα σημείο και συζητάνε, η αίσθηση που σου αφήνει η περιπλάνηση στην πόλη είναι ότι είναι άδεια. Δεν υπάρχει αυτή η ζωντάνια και η αίσθηση που θα είχε μια πόλη που διαθέτει λιμάνι και κεντρική αγορά και όλα δείχνουν ότι έχουν τοποθετηθεί σε ένα σημείο απλά για να συνθέσουν το ''τοπίο''. Από την άλλη,  υπάρχουν κάποιες ''πινελιές'', όπως οι επιλογές που σας δίνονται για να διακοσμήσετε με αγάλματα και banners του δρόμους και τα σοκάκια, ο σχετικά πιστός στην Ελληνορωμαϊκή εποχή αρχιτεκτονικός ρυθμός που συναντάτε στα κτίσματα και όχι μόνο, κάνουν το Legends of Aethereus να είναι ευχάριστο στο μάτι και να μην κουράζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου